If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.
Знае се само,че април 2002 няма как да е EURO4 .Той е в сила от януари 2005
Алфата ми от подписа е произведена 2003 г. и е Евро 4. JTS значи стехиометрична смес, точно дозиране на кислород и гориво за по-добро изгаряне. Но мотора се вгражда и на колите от 2002г. със само вътрешен фейслифт. От 2002. Или говорите само за дизелите?
Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Алфата ми от подписа е произведена 2003 г. и е Евро 4. JTS значи стехиометрична смес, точно дозиране на кислород и гориво за по-добро изгаряне. Но мотора се вгражда и на колите от 2002г. със само вътрешен фейслифт. От 2002. Или говорите само за дизелите?
Аз това дето съм чел пише EURO3 2000 година,EURO4 2005 година и за дизел и за бензин !А вие по какви таблици се движите не знам.Аз съм почти сигурен,че 2002 не е имало EURO4 но ще се информирам по подробно !
П.П
Април 2002 не знам бил ли е въведен стандарта EURO4,едва ли !
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Някой колега може ли да удари едно рамо за тези екземпляри. Ще почерпя
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Здравейте колеги. Имам нужда от вашия съвет по повод на това, че търся кола за градско шофиране и искам задължително да е автоматик. Много ми харесват 147-ците, обаче чета много противоречи мнения за тоя пуст selespeed и бензиновия мотор 2.0 twin spark 150коня. Имах едно приятелче със същата, но замина за Англия и не съм го чувал отдавна да го питам как е било с неговата преди да я продаде.
Ще ми е много полезно мнението на човек карал и поддържал кола с 2.0 бензин и такава автоматична скоростна, заслужава ли си инвестицията или да не продължавам да се оглеждам в тези красавици.
Ето пример да се види за какво говоря, но тази има лош вид http://m.mobile.bg/details/11439363955143209
Ще гледам и в Италия какво се предлага и евентуално да ми докарат.
За кутията нищо не мога да кажа.
Мотора иначе е супер приятен за каране и ако всичко му е изправно върви отлично.
Не може да се каже че е проблемен, но си изисква известни грижи.
Свещи 8 по 30 лева бройката г/д
Дебитомер 300+
Вариатор 400+ремъци
евентуално някоя ламбда или термостат за по "дребни" пари и така...
Според мен си заслужава, за кефа които доставя.
Който е далече от автомобилите и не изпитва удоволствие ще ти каже да си вземеш дизел, щото може да е по-безпроблемен...
Може и неизправен да си го караш, с тракащ вариатор и менте свещи, но тогава ще върви като сто коня и няма смисъл...
За кутията ще кажа само че не е автоматик какъвто искаш а е "роботизирана". Това ще рече ,че си е нормална ръчна скоростна кутия с робот за превключването и натискането на съединителя. Трябва шовьора да сменя скоростите с"+" и "-".
Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия
За кутията нищо не мога да кажа.
Мотора иначе е супер приятен за каране и ако всичко му е изправно върви отлично.
Не може да се каже че е проблемен, но си изисква известни грижи.
Свещи 8 по 30 лева бройката г/д
Дебитомер 300+
Вариатор 400+ремъци
евентуално някоя ламбда или термостат за по "дребни" пари и така...
Според мен си заслужава, за кефа които доставя.
Който е далече от автомобилите и не изпитва удоволствие ще ти каже да си вземеш дизел, щото може да е по-безпроблемен...
Може и неизправен да си го караш, с тракащ вариатор и менте свещи, но тогава ще върви като сто коня и няма смисъл...
С окачването ситуацията стои по същия начин.
Карал съм 4бр. 147-ци бензинови!!! При навремена поддръжка, и читав екземпляр ще имаш проблеми само с окачването.
Една от моите 147-ци я купих на 92000км през далечната 2009г. и веднага я газифицирах с Фобус. Преди седмица я продадох на 242000км. винаги е била обслужвана на време и карана на LPG освен проблеми с окачването други съм нямал!!! Само консумативи!
Колкото до цените-
Свещи 8бр. Беру-60лв Бош също пасват перфектно, и те излизат около 60лв (казвам го от личен опит)
Дебитомер- едва ли ще се наложи да сменяш, но в моргите са по 40-50лв
Вариатор- никога не съм сменял, и едва ли ще се наложи.
Ламбда- Никога не съм сменял -в моргата 15лв при нужда
Термостат-11лв от Рено пасва перфектно, и според мен е в пъти по надежден от оригинален.
Ролки ремъци, водна помпа-170лв
Държа да отбележа, че всичките ми 147-ци са били в ТОП състояние, и са продадени в такова!
В тая кола винаги ме е дразнело предното окачване, просто не е за нашите пътища!
и с чисто нова предница да е вози отвратително по паважите.
Comment